Premiile Asociaţiei Române de Istoria Presei 2016

Congresul internaţional de istorie a presei, ediţia a IX-a, cu tema “Tradiţii ale presei  ştiinţifice” are loc la Timişoara, în perioada, 14-16 aprilie.
În tradiţia acestui congres, preşedintele Asociaţiei Române de Istoria Presei (ARIP), profesorul clujean Ilie Rad, a acordat premii şi diplome unor personalităţi. Marele Premiu Sever Cărpinişan pentru activitate jurnalistică al ARIP s-a acordat în acest an domnului Vasile Sergiu Cezar Bogdan, pentru întreaga activitate. Domnul Bogdan a fost jurnalist timp de 15 ani la Radio România Timişoara, iar în CV-ul său impresionant figurează şi 28 de volume literare.
O diplomă specială a ARIP a fost acordată ÎPS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, care, în cuvântul susţinut în deschiderea conferinţei, a mulţumit jurnaliştilor pentru că, după 1990, “l-au primit pe Hristos în breasla lor”. ”Jurnaliştii au scris nu doar cu cerneală, ci şi cu sânge”  – a conchis înaltul prelat.
Congresul internaţional de istorie a presei reuneşte peste 70 de academicieni, jurnalişti, profesori şi cercetători şi este dedicat în acest an unei importante aniversări a culturii noastre naţionale: 150 de ani de la înfiinţarea Academiei Române şi 65 de ani de la înfiinţarea filialei bănăţene a Academiei.
Evenimentul este organizat de Asociaţia Română de Istoria Presei în colaborare cu Academia Română – Filiala Timişoara, de Institutul de Studii Bănăţene “Titu Maiorescu”, de Societatea Enciclopedică a Banatului şi de Institutul de Cultură al Românilor din Voivodina (Serbia).

RADOR  – (15 aprilie)