Comisia Europeană va propune un nou sistem de reducere a emisiilor poluante

Comisia Europeană va propune până la vară un nou sistem de reducere a emisiilor poluante, care se va concentra pe o redistribuire a eforturilor naţionale, a anunţat la Bucureşti comisarul pentru energie şi combaterea schimbarilor climatice, Miguel Arias Cañete. El a explicat, la o conferinţă internaţională privind asigurarea securităţii energetice şi alimentare în regiunea Mării Negre, cum ar urma să funcţioneze viitorul mecanism de reducere a poluării.
Miguel Arias Cañete: Până la vară vom propune un nou sistem de împărţire a eforturilor de a implementa ţintele naţionale pentru sectoarele care nu sunt cuprinse în schema existentă de reducere a emisiilor. Acestea includ activităţile de utilizare a solului şi sectorul forestier. Ţinta generală de reducere a emisiilor pentru acest tip de sectoare este cu 30% mai mare până în 2030, comparativ cu nivelurile din 2005. Ca parte a acestui efort, trebuie să ne uităm la ce cantitate de energie utilizăm de-a lungul lanţului alimentar şi cât de sustenabilă este aceasta.
Realizator: Comisarul european a dat exemplul deşeurilor alimentare, precizând că numai anul trecut în Europa au fost risipite peste 100 de milioane de tone de hrană. El a explicat că aceste deseuri ar trebui sa fie utilizate mai inteligent, o variantă fiind folosirea lor drept sursa pentru bioenergie.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 26 aprilie