DSU a lansat o aplicaţie pentru telefoanele mobile cu rolul de a pregăti populaţia să facă faţă situaţiilor de urgenţă

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a lansat astăzi o aplicaţie pentru telefoanele mobile cu rolul de a pregăti populaţia să facă faţă situaţiilor de urgenţă. Aplicaţia numită „DSU” este gratuită şi oferă informaţiile cele mai noi din domeniu, alerte meteo, de inundaţii şi drumuri blocate şi zeci de articole despre comportamentul în caz de cutremur, incendii şi acordarea primului ajutor. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.
Raed Arafat: Ajungem mai aproape de omul de rând iarăşi prin această aplicaţie. Poate că ţintim o anumită vârstă de populaţie care foloseşte telefoanele şi aplicaţiile mai mult decât alte categorii care accesează informaţiile prin alte metode. Asta nu face decât să ne lărgească sfera de influenţă pe pregătire şi pe formare a populaţiei din România şi pregătirea ei în caz de dezastre.
Realizator: Prin aplicaţia DSU, oricine este martorul unei situaţii de urgenţă va putea anunţa Departamentul şi îi va putea trimite forografii şi clipuri video. Mai întâi trebuie să se înregistreze ca utilizator. Crearea acestei aplicaţii a fost sprijinită de Fundaţia SMURD şi a costat 17.000 de euro.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 26 aprilie