Preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost internat la Spitalul Militar „Doctor Carol Davila” din Bucureşti şi operat la umărul drept

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost internat astăzi la Spitalul Universitar Militar Central „Doctor Carol Davila” din Bucureşti de urgenţă şi operat la nivelul umărului drept, asta se precizează în comunicatul pe care Preşedinţia l-a transmis. Pentru mai multe detalii intrăm în direct cu Dana Stănilă. Te rog, Dana. Ce informaţii ai?
Reporter: Bun găsit! Informaţiile sunt cele transmise de Administraţia Prezidenţială, prin acest comunicat de presă. Se precizează faptul că intervenţia chirurgicală a decurs în condiţii optime şi cu respectarea tuturor procedurilor. Vorbim despre o operaţie pe care şeful statului a suferit-o la nivelul umărului drept. Starea de sănătate a preşedintelui României este una foarte bună, se precizează în acest comunicat, fiind apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea atribuţiilor funcţiei. Este normal ca în astfel de situaţii să fie făcută şi această precizare, având în vedere că vorbim despre un şef de stat. Rămâne de văzut pe mai departe dacă vor apărea şi alte informaţii, cum va decurge starea de sănătate a preşedintelui în continuare. El este în stare bună, însă cel mai probabil medicii de la Spitalul Militar i-au prescris preşedintelui şi reţete sau alte tratamente de urmat, cele, bineînţeles, specifice unor astfel de situaţii postoperatorii.

B1 TV – 26 aprilie