Destinaţie de vacanţă: Grecia

Ţara elenilor a adunat tot ce-i mai bun pentru o vacanţă reuşită. Grecia este numită, pe bună dreptate, un paradis pentru cei care iubesc cerul albastru, apa de mare limpede, culorile vii, mâncărurile delicioase, nisipul cald, monumentele antice și localnicii ospitalieri. În Grecia îşi pot împlini dorinţele atât turiştii leneşi, cât şi călătorii activi. Vă prezentăm câteva din cele mai interesante şi cele mai frumoase locuri din Grecia, ţară care a inspirat mulţi poeţi, pictori şi scriitori.
grecia 1
Insulele greceşti sunt considerate unele dintre cele mai frumoase din lume. Apa albastră care se uneşte cu cerul şi nisipul fin auriu nu vor lăsa pe nimeni indiferent. Întreaga Grecie este o paletă de culori care strălucesc festiv pe fundalul cerului azuriu.

grecia 2

Grecia are pentru fiecare gust, dar şi pentru fiecare buzunar oferte potrivite – de la excursii cu bărci mici de pescuit până la plimbări cu iahturi ultramoderne.

grecia 3

Grecii antici au fost arhitecţi extraordinari. De aceea, astăzi, puteți să admiraţi monumentele istorice conservate și să vă minunaţi. Această țară oferă numeroase oportunităţi pentru turiştii care doresc să călătorească prin secolele Antichităţii.
grecia 4
Apa limpede în orice anotimp, casele de toate culorile curcubeului de pe plajă, bărcile albe de pescuit – toate lasă o impresie de neuitat.
grecia 5
Mănăstirile Meteora – sunt printre cele mai izbitoare obiective turistice din Grecia. Cele şase mănăstiri ortodoxe au fost construite în secolele al XIV-lea şi XV-lea pe vârful stâncilor de gresie, pentru a fi mai aproape de cer. O astfel de privelişte este de-a dreptul uluitoare.
grecia 6
În orice magazin local de suveniruri puteţi pierde ore întregi. Aici veţi găsi atât de multe cadouri frumoase tradiţionale pe care aţi vrea să le cumpăraţi încât nu vor încăpea toate într-un singur geamantan.
grecia 7
Peştera Melissani de pe insula Kefalonia este de o frumusețe incredibilă. Aceasta este o peşteră naturală cu o imensă gaură în „tavan”, prin care lumina strălucitoare pătrunde în interior şi luminează cel mai curat lac azuriu. Se spune că acesta este locul în care s-au născut miturile Greciei Antice.

grecia 8

Pe aceste străduţe înguste, sub umbra copacilor şi a florilor parfumate şi la marginea caselor colorate puteţi hoinări la nesfârșit. O simplă plimbare în Grecia se poate transforma într-o sedinţă perfectă de meditaţie.

grecia 9

Mâncarea tradiţională grecească nu lasă pe nimeni indiferent. Restaurantele vă servesc cu fructe de mare proaspecte, legume aromate, măsline de mărimea unei mandarine –  şi toate mesele au vedere către cerul azuriu şi marea albastră.
grecia 10
Insula Santorini poate fi descrisă doar cu cuvintele „basm” și „magie”. Miturile antice spun că zeul Triton, fiul lui Poseidon și al lui Amphitrite, a dăruit argonauţilor o bucată de pământ, din care s-a format această insulă. Iar unele legende spun că Santorini ar fi o parte din Atlantida. Privind stâncile colorate și pereții albi ai caselor, acest lucru nu este foarte greu de crezut.
grecia 11
Mândria Greciei sunt măslinele, care se coc sub razele fierbinţi ale soarelui. Din acestea se obţine cel mai bun şi mai aromat ulei din lume, pe care grecii îl folosesc în aproape fiecare fel de mâncare.
grecia 12
Iar vinul grecesc, în gustul căruia se simte soarele și cerul mediteranean, vă va face cu siguranţă o impresie de neuitat.
grecia 13
Petrecerea timpului într-o cafenea tradiţională din Grecia, savurând o cafea cu gheaţă şi bucurându-vă de mirosuri şi sunete – este, într-adevăr, o plăcere pentru care merită să fugi de acasă.
sursa fotografiilor: www.adme.ru
Svetlana Sîrbu