Gaudeamus Oradea 2016, un târg de carte cu surprize şi noutăţi

Untitled-2Caravana Gaudeamus revine la Oradea pentru o ediție cu totul specială, care se va desfășura sub semnul aniversării a 150 de ani de la debutul lui Mihai Eminescu în paginile revistei Familia”, fondată și condusă atunci de Iosif Vulcan. Între 18 şi 22 mai, orădenii sunt aşteptați în Parcul 1 Decembrie la un adevărat festin literar, pe măsura momentului istoric pe care îl aniversăm în acest an.

Târgul GAUDEAMUS Oradea este organizat de Radio România, Primăria Oradea şi Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi regiune, într-o formulă unică în seria celor peste 90 de târguri de carte derulate sub acest brand de către postul naţional de radio: Oradea este singurul oraş în care autoritățile locale se implică în mod activ în organizarea târgului, sub toate aspectele şi în toate etapele.

După o ediție de debut al cărei palmares a rivalizat cu cel al unui târg de carte cu tradiție, GAUDEAMUS a crescut la Oradea, de la un an la altul. Cea de a treia ediţie aduce, alături de oferta deja familiară publicului, o serie de noutăţi:

  • În premieră, la târg vor participa toate editurile de top din România și cei mai importanți distribuitori de carte străină. Numărul mare al participanților și varietatea domeniilor editoriale abordate sunt garanția pentru o ofertă bogată și variată, pentru toate gusturile, vârstele și preocupările. Bestseller-urile momentului, în ţară şi peste hotare, importante reduceri de preţuri, inclusiv pentru titluri recente, pachete promoţionale şi serii de autor sunt, fiecare în sine, câte un motiv cu adevărat serios să veniţi la târg.
  • Evenimente surpriză care vor duce Târgul Gaudeamus, în premieră, și în alte zone din centrul orașului, şi mai aproape de orădeni:

– Miercuri, 18 mai, începând cu ora 13.00, vă invităm la … Flash mob!
Peste 350 de elevi de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu” vor reface în mod simbolic, între pavilionul Gaudeamus din parcul 1 Decembrie şi bustul lui Iosif Vulcan, traseul pe care poezia De-aş avea” a tânărului Eminescu l-a parcurs în urmă cu 150 de ani, de la Cernăuţi la redacţia revistei Familia”. Lucrarea de debut a poetului, tipărită într-un format special, va fi astfel transmisă, de la om la om, de la târg până în preajma Muzeului Memorial Iosif Vulcan”. Destinatarul final va fi domnul Ioan Moldovan, actualul director al revistei Familia”, care va da citire cuvintelor cu care Iosif Vulcan a prefaţat în paginile revistei, la 9 martie 1866, poezia De-aş avea”. Evenimentul a fost iniţiat şi este organizat de Direcţia Judeţeană pentru Cultură Bihor, Colegiul Naţional Mihai Eminescu” şi revista Familia”.

– Joi după-amiază, vă aşteptăm pe strada Republicii la Parada personajelor literare”, susţinută de liceenii de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, cu sprijinul Teatrului „Regina Maria” Oradea.

  • Tombola GAUDEAMUS cu premii numeroase şi extrem de atractive şi concursul „Miss Lectura”
  • „Invitați de nota 10: Olimpicii României”
  • Campania de donaţii „Cărţile se întorc acasă”

Programul de vizitare este: miercuri – sâmbătă, între orele 10.00 și 20.00 și duminică, între orele 10.00 și 15.00. Intrarea este liberă.

Parteneri principali: BRD Groupe Société Générale, Vodafone România, Automobile Dacia

Parteneri: Avon, Hotel President Băile Felix, Casa de Modă Ilinca din Craiova, Select Catering Oradea, Asociaţia Club Lions 22 Oradea, Teatrul „Regina Maria” Oradea
Parteneri media: mediaTRUST, Oradea Info, Bihoreanul

Pentru detalii suplimentare privind această ediţie a Târgului GAUDEAMUS Oradea, vă rugăm să accesaţi website-ul www.gaudeamus.ro sau să vă adresaţi Secretariatului GAUDEAMUS. Persoană de contact: Connie Chifor (tel. 0745 109 649, e-mail connie@gaudeamus.ro).