Jane Little, cel mai în vârstă muzician din lume a murit pe scenă în orchestra în care a cântat 71 de ani

42O viaţă dedicată muzicii. O viaţă pe care a părăsit-o pe scenă, îmbrăţişându-şi contrabasul în timpul ultimului concert.
Așa a murit Jane Little, singurul muzician din lume care a reuşit să petreacă 71 de ani în aceeași orchestră, ”Orchestra Simfonică din Atlanta”, în care a intrat în 1945, la vârsta de 16 ani şi pe care nu a mai părăsit-o niciodată. Tot aici şi-a cunoscut şi marea iubire: pe vitorul soţ, Warren Little, care timp de 41 de ani a fost primul flautist al orchestrei. Alături de colegii săi, care îi deveniseră o a doua familie, Jane şi-a serbat şi nunta, în 1959.
Jane Little era bolnavă de ceva timp: suferea de mielom multiplu şi de mai mulţi ani se supunea unor cicluri de chimioterapie. O boală care nu a împiedicat-o să se reîntoarcă pe scenă, în luna februarie, după mai multe luni de reabilitare şi să stabilească un nou record înregistrat de Guinness World Records, întrecând-o pe Frances Darger, violonista din ”Utah Symphony Orchestra”, care s-a retras de pe scenă în 2012, după 70 de ani de carieră.

www.repubblica.it – 16 mai