Comunicat CFR Călători – Anchetă întârzieri IR 1822 şi IR 1582

Conducerea CFR Călători a dispus o anchetă privind situaţia din data de 20 iunie a.c. a defectării locomotivelor trenurilor IR 1822 Arad – Mangalia şi IR 1582 Constanţa – Bucureşti Nord.

După finalizarea acesteia, Comisia de Cercetare va dispune măsurile aferente.

IR  1822:

Din cauza condițiilor și fenomenelor meteo înregistrate în cursul nopții de duminică (19 iunie) spre luni (20 iunie), în zona Petroșani (între Baru Mare și Crivadia), s-a surpat terasamentul firului 2 de circulaţie, iar căderea copacilor în gabaritul căii ferate a dus la î ntreruperea alimentării cu energie electrică a liniilor de contact şi implicit la întreruperea traficului feroviar.

Până la redeschiderea circulaţiei în condiţii de siguranţă, trenul InterRegio 1822, Arad – Mangalia, a staţionat în Baru Mare, ajungând în Bucureşti Nord cu o întârziere de aproximativ 400 de minute.

Ulterior, în jurul orei 13:45, a fost necesară intervenția cu o locomotivă de ajutor între Fundulea şi Sărulești din cauza unei defecţiuni tehnice la locomotiva inițială. Trenul a plecat de aici cu o întârziere de 126 minute în plus şi a ajuns la Constanţa cu o întârziere totală de 515 minute, iar în Mangalia cu o întârziere de 497 minute.

IR 1582:

Ieri, în jurul orei 13:35 la intrare în stația Cernavodă Pod s-a produs o degajare de fum la locomotiva trenului IR 1582 Constanța București.

Locomotiva a fost decuplată de la cele 7 vagoane ale trenului şi s-a intervenit promt, degajarea de fum fiind localizată şi întreruptă. Cei aproximativ 326 de pasageri şi personalul de tren (mecanic şi conductori) nu au fost în pericol. Trenul a fost remorcat de o locomotivă de ajutor sosită din Fetești, de unde a plecat cu întârziere de aproximativ 107 minute.

Regretăm situaţia creată şi ne cerem scuze pentru întârzieri. În stația Fetești, angajații feroviari au oferit apă pasagerilor.

De asemenea, au fost asigurate legături către destinaţiile de călătorie pentru toți pasagerii care, din cauza întârzierilor produse, au pierdut trenurile la care aveau bilete.

Precizăm că, în trafic intern, pasagerilor care au bilete/abonamente la trenuri afectate şi nu mai doresc să efectueze călătoria, li se restituie, la cerere , contravaloarea pentru parcursul neutilizat (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată şi reglementărilor în vigoare în trafic intern. Mai multe detalii despre condiţiile de restituire a tarifelor de transport  sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro/2482.

În acest moment, pe ruta Bucureşti-Constanţa, se circulă conform graficului de circulaţie, fără întârzieri.

 

Comunicare si Relatii cu Mass-Media

MT / CFR Calatori

021-3190337

comunicare.calatori@cfrcalatori.ro

www.cfrcalatori.ro

www.facebook.com/CFRCalatori.ro