Preşedintele Klaus Iohannis propune elaborarea unui proiect de ţară care să ghideze mersul României pe termen mediu şi lung în UE

În urma consultărilor pe care le-a avut la Cotroceni pe tema situaţiei create în urma referendumului din Marea Britanie, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că s-a decis crearea unui grup pentru elaborarea unui nou proiect de ţară pentru România, la zece ani de la aderarea în UE. Iar mâine, premierul Dacian Cioloş va lansa în dezbatere publică strategia de dezvoltare economică a României.

După aproape zece ani de la aderarea la UE, România nu are încă un proiect de ţară care să-i definească viitorul în Europa – a declarat preşedintele Klaus Iohannis şi a precizat că doreşte ca situaţia să se schimbe. De aceea a propus în cadru consultărilor, ca un grup de lucru, care va funcţiona pe lângă Preşedinţia României, să elaboreze un astfel de proiect de ţară.
Klaus Iohannis: „Din păcate, în România am avut destul de multe aşa-numite proiecte de ţară, strategii care nu au fost nici implementate, nici nu au dăinuit, fiindcă a lipsit consensul politic. De data aceasta, vom elabora împreună acest proiect de ţară care va ghida mersul României pentru viitorul mediu şi lung în UE, vom stabili care este locul României, rolul României şi nivelul de ambiţie al României în UE”.
Şeful statului a precizat că discuţiile de la Palatul Cotroceni au fost constructive şi că toţi liderii politici şi-au asumat proiectul.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (4 iulie)