Rezultate remarcabile pentru sportivii Aeroclubului României la competiţii internaţionale

Sportivii Aeroclubului României au obţinut noi rezultate remarcabile la competiţii internaţionale.

În perioada 4-14 august a avut loc, la Radom – Polonia, cea de-a XII ediţie a Campionatului Mondial de Acrobaţie cu avionul clasa Advanced.

Echipa României a încheiat competiţia pe un onorant loc 5 în spatele Franţei, Statelor Unite, Rusiei şi Ucrainei şi înaintea unor ţări precum Polonia, Marea Britanie, Germania.

În clasamentul individual, cel mai bine clasat sportiv al nostru a fost Andrei-Mihai Şerbu, care a ocupat locul 4 cu 7643,67 puncte, aceasta constituind cea mai bună clasare realizată vreodată de un pilot român la o competiţie de gen.

Concursul a fost câştigat de Loic Lovicourt – Franţa cu 7671,40 puncte, urmat de Romain Vienne – Franţa cu 7663,11 puncte şi Wim Soens – Belgia cu 7655,69 puncte.

Alături de Andrei-Mihai Şerbu, din echipa noastră au făcut parte: Cristian Iorgov, George-Florin Rotaru şi Daniel Ştefănescu.

De menţionat că echipa noastră a fost lipsită, de această dată, de aportul lui Laszlo Ferenc, vicecampionul european en titre, care începând din acest an va concura la clasa Unlimited.

            Planoriştii Români au participat la cea de-a 34-a ediţie a Campionatului Mondial de Planorism – distanţă care a avut loc în perioada 31 iulie – 13 august la Pociunai – Lituania.

            La capătul celor 7 probe de concurs Norbert-Alin Scarlat s-a clasat pe locul 13, iar Victor-Alex Pop pe locul 25, la clasa Standard, din 40 de sportivi participanţi.

            La clasa 20 de metri – echipaj multiplu, echipa Andreas Kessler – Fernanda Jurcă s-a clasat pe locul 8 din 22 de echipe participante.

La Belluno – Italia, a avut loc, în perioada 12 – 14 august, cea de-a 3-a etapă a Parachute World Cup Series 2016.

            Sportiva Aeroclubului României Steliana Popa a ocupat locul 5 la categoria seniori – feminin, cu acest rezultat ea situându-se pe locul 2 în clasamentul general după primele trei etape ale competiţiei.

            Parachute World Cup Series este o competiţie de paraşutism – precizia aterizării, organizată sub egida Federaţiei Aeronautice Internaţionale, care se desfăşoară în 6 etape ce au loc în tot atâtea ţări pe parcursul unui an competiţional.

            Steliana Popa este multiplă campioană naţională de juniori şi de seniori. Ea a terminat ediţia din anul 2015 a Parachute World Cup Series ocupând locul 2 în clasamentul general.

            Următoarea etapă a competiţiei va avea loc la Thalgau – Austria, în perioada 26 – 28 august 2016.

            Informaţii suplimentare.

            Aeroclubul României este instituţie publică aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, având 17 unităţi teritoriale în întreaga ţara, este unitate de pregătire şi perfecţionare a personalului aeronautic civil, precum şi structură sportivă de performanţă cu profil aeronautic. De asemenea, este organizaţie reparaţii şi întreţinere pentru anumite categorii de aeronave şi organizaţie de pregătire pentru obţinerea unor categorii de calificări aeronautice, având şi atribuţii în domeniul certificării / autorizării unor categorii de personal şi tehnică aeronautică.