10 români şi-au pierdut viaţa, 5 au fost răniţi, iar 16 sunt daţi dispăruţi, în Italia

Bilanţul victimelor seismului din Italia este de 290 de morţi şi aproape 400 de răniţi. Operaţiunile de salvare sunt îngreunate de numărul mare de replici, 1.332. Până acum 10 români şi-au pierdut viaţa, 5 au fost răniţi, iar 16 sunt daţi dispăruţi. Echipele consulare de la Roma şi Bologna sunt în continuare pe teren, după cum relatează corespondenta noastră, Elena Postelnicu.
Românii vin din toate părţile Italiei sau din ţară pentru a-şi găsi rudele sau prietenii.
-: Am venit de la Savona, jumătate de Italie. Am plecat aseară, la 01:00 să ajung să o găsesc pe sora mea şi în special să îl caut pe nepotul meu. Sperăm în bine. Tot ce a fost aici este practic o catastrofă. Nu speram ca în toate zidurile astea să o mai găsesc pe sora mea în viaţă. Am găsit-o la spital. Are de recuperat mult. Sper să găsim mai mulţi în viaţă şi să se bucure toţi, şi bunici şi părinţi, de cei dragi ai lor, că sunt în viaţă.
Realizator: Guvernul de la Roma a proclamat, astăzi, zi de doliu şi au avut loc funeralii naţionale în memoria victimelor. Cetăţenii români pot solicita asistenţă la Ambasada din Italia şi la Consulatul de la Bologna. Găsiţi numerele lor de telefon, dar şi imagini din zonele devastate pe site-ul nostru româniaactualităţi.ro.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (27 august)