„Îmi pasă de tine!” Mesajul persoanelor cu dizabilități pentru brașoveni

Două sute de persoane cu dizabilități din toată țara, membri ai Asociației „Ridică-te și umblă”, vor oferi baloane cu urări de bine brașovenilor care se vor afla în Piața Sfatului joi, 1 septembrie 2016, între orele 11:00 – 13:00. Sub motto-ul „Îmi pasă de tine!”, persoanele fără dizabilități întâmpinate de membrii asociației vor primi și un semn de carte cu o dedicație specială.
Gestul de suflet al persoanelor cu limitări fizice vrea să arate interesul pe care îl au cei în suferință pentru binele celor care, deși sunt valizi, au o viață plină de angajamente și riscuri. „Prin prezența persoanelor cu dizabilități în Piața Sfatului, oferind gânduri de bine pentru locuitorii Brașovului, dorim să atragem atenția asupra potențialului creativ și comunicativ pe care pot să-l ofere societății cei care au limitări fizice. Nelimitate în multe alte domenii ale vieții, persoanele cu probleme au în atenție, prin acțiunile lor, atât schimbarea percepției față de această categorie de oameni, cât și dorința de a fi integrate atât profesional cât și social, prin recunoașterea drepturilor lor și facilitatea accesibilității în locuri unde nu au acces”, a declarat domnul George Uba, Președintele Asociației „Ridică-te și umblă”.
Asociația „Ridică-te și umblă” are peste șase ani de activitate și își desfășoară programele lunare în mod consecvent, în 20 de sucursale, numărul beneficiarilor trecând de 3000, asistați de peste 1300 de voluntari. Anual se organizează la Stupini (Brașov) o tabără de vară la care participă membri și voluntari din întreaga țară. Asociația își propune realizarea unui climat de familie între persoanele cu dizabilități locomotorii, de vedere și hipoacuzici, și între voluntari și persoanele cu dizabilități, uniți prin prietenie, suferință, speranță, credință și dragoste.

Contact: Uba George: 0729.789.470 / presedinte@ridicatesiumbla.ro Constantin Daniel: 0729.789.464 / director@ridicatesiumbla.ro