Aproape 4.000 de persoane au participat până acum la programele de pregătire pentru situaţii de urgenţă în cadrul caravanei SMURD

Aproape 4.000 de persoane au participat până acum la programele de pregătire pentru situaţii de urgenţă în cadrul caravanei SMURD denumită „Fii pregătit”, lansată în luna iulie. Până pe 30 septembrie centrul mobil, care organizează cursuri de instruire a populaţiei, va continua să fie prezent în mai multe locuri din ţară, inclusiv în şcoli sau la târguri ce se vor organiza în această lună. El este construit special pe structura unui tir, are o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de locuri şi este dotat cu toate echipamentele necesare pentru a exemplifica modul de intervenţie în diferite situaţii de urgenţă, a explicat secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat.

Reporter: În caravană se ţin pregătiri pentru situaţii individuale, dar şi pentru situaţii, de exemplu cum să reacţionezi la cutremur, cum să reacţionezi la inundaţii, cum să reacţionezi, de exemplu, într-o situaţie de o furtună extrem de puternică sau agresivă, cum să te adăposteşti. Cursurile vor fi adaptate după zona în care merge, zona rurală unde se întâmplă inundaţii, acolo se vor ţine mai mult despre inundaţii poate. În zona, cum este Bucureşti, se vor arăta filmele cu cutremurul, se vor arăta şi aspectele cum este o resuscitare la un stop cardiac, cum să manageriezi o persoană inconştientă până ce sosesc echipajele de urgenţă, cum să anunţi la 112 o urgenţă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 9 septembrie