Spectacol dedicat împlinirii a 25 de ani de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova, în Bucureşti

Un spectacol dedicat împlinirii a 25 de ani de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova are loc în această seară în Piaţa George Enescu din Bucureşti. Spectacolul este susţinut de Orchestra Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici” din Chişinău, sub bagheta lui Iosif Ionel Prunner, dirijor al Filarmonicii „George Enescu”, alături de ansamblul PanAcademica şi de solişti consacraţi din Republica Moldova. Unul dintre organizatorii spectacolului, ambasadoarea Iuliana Gorea Costin, Înalt Reprezentant al Guvernului României pentru Republica Moldova, a reamintit la Radio România Actualităţi că ţara noastră a sprijinit constant parcursul european al Republicii Moldova şi s-a referit la proiectele de colaborare dintre cele două ţări:

Iuliana Gorea Costin: Sunt multe proiecte în perspectivă, sunt proiecte comune România-Republica Moldova susţinute de UE. Sunt, de asemenea, proiectele pe trilaterală, România-Republica Moldova-Ucraina, dar vorbim şi despre securitatea energetică, care înseamnă extinderea reţelelor electrice, înseamnă gazoductul ce urmează să ajungă la Chişinău şi, de asemenea, celelalte proiecte economice, în afară de sprijinul sau ajutoarele materiale care au venit acum într-un moment de criză pentru Republica Moldova.

Realizator: Reporterul Alla Stâncaru Luncă mai informează că la concertul din această seară va participa şi compozitorul Eugen Doga, considerat de specialişti drept cel mai mare compozitor român în viaţă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 10 septembrie