Plenul Camerei Deputaţilor a votat legea de modificare a Codului Fiscal

Plenul Camerei Deputaţilor a votat astăzi legea de modificare a Codului Fiscal, astfel încât pensionarii cu venituri mici să nu mai plătească impozite.
Codul Fiscal a fost modificat în aşa fel încât pensionarii care au pensii de până la 2.000 de lei nu mai plătesc impozit. De asemenea, toţi pensionarii nu vor mai plăti contribuţia la asigurările de sănătate, care vor fi suportate de la bugetul de stat. PNL a votat aceste modificări şi a depus un proiect de lege prin care toţi pensionarii să nu mai plătească impozit. Şi majoritatea parlamentară a susţinut aceste modificări.
Rovana Plumb, deputat PSD: „5.200.000 de pensionari nu vor mai plăti contribuţiile de asigurări de sănătate şi peste 4 milioane de pensionari nu vor mai plăti acel impozit de 16%.”
Din opoziţie, PMP a votat aceste modificări. În schimb, USR nu a fost de acord cu ele, pentru că nu se cunoaşte care este impactul bugetar pe care acestea pot să-l aibă. Deputaţii au mai votat astăzi şi legea care abilitează guvernul să emită ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare. PNL a susţinut însă că sunt prea multe domenii pentru care guvernul cere să fie abilitat în vacanţa parlamentară şi că acest lucru este neconstituţional.
Raluca Turcan, deputat liberal: „Nu bănuim guvernul de necunoaştere a Constituţiei şi necunoaştere a legii, ci mai degrabă de interese ascunse”.
PNL a anunţat că a strâns semnăturile necesare şi de la USR şi PMP pentru a ataca la Curtea Constituţională această lege./cpodea/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (5 ianuarie)