Stare de tensiune între Primăria Sectorului 1 din Capitală şi operatorul gropii de gunoi de la Chiajna

36 de maşini de gunoi, încărcate, au fost oprite la poarta depozitului municipal de la Chiajna, din judeţul Ilfov, firma care administrează groapa interzicându-le accesul la rampele de deversare. Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Dan Tudorache, şi-a exprimat îngrijorarea că, în aceste condiţii, Şoseaua de Centură a Bucureştiului s-ar putea bloca. El a explicat că firma care administrează groapa de gunoi vrea, de fapt, să forţeze administraţiile locale să plătească o suprataxă de 80 de lei pe tona de deşeuri.
Dan Tudorache: Ne forţează mâna, pentru că urmează să se aplice acea suprataxă a gunoi. Trebuia de la 1 ianuarie, dar, din informaţiile pe care le am, guvernul va veni cu o hotărâre de guvern să se proroge acel termen pentru o perioadă ulterioară.
Realizator: Dan Tudorache a mai spus că există, de mai multă vreme, o stare de tensiune între Primăria Sectorului 1 şi operatorul gropii de gunoi de la Chiajna, generată de faptul că autoritatea locală cere respectarea normelor de protecţie a mediului, ne-a transmis reporterul nostru, Atena Teognoste./mpetre/atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 ianuarie