Anul asta fii mai bun! Daruieste 3 ore/ saptamana pentru educatia copiilor din centre de plasament!

Programul educational Ajungem MARI lanseaza un nou apel la voluntariat catre cei care vor sa le daruiasca copiilor din centre de plasament timp si cunostinte pentru a-i ajuta sa ajunga oameni MARI, responsabili si independenti.

14523047_1460659853950253_1558278096766245002_nCopiii din centre de plasament merita sansa unui viitor mai bun, iar pentru asta au nevoie de educatie, incurajari, motivatia sa tinteasca mai sus, prieteni si modele precum voluntarii Ajungem MARI.

Apelul la voluntariat se adreseaza tinerilor peste 16 ani si adultilor din toate domeniile, persoane cu initiative, responsabile si implicate, spontane si dornice sa faca mici minuni pentru copiii din centre. Voluntarii nu trebuie sa aiba experienta de predare pentru ca inainte de inceperea activitatilor in centre participa la un training in care invata despre nevoile copiilor si cum sa lucreze cu ei.

 Proiectul se desfasoara in Bucuresti si alte 25 de judete, iar voluntarii merg saptamanal in centre de plasament in echipe de cate doi si ii invata pe copii ce ii pasioneaza prin metode non-formale si multa joaca. Voluntarii pot sustine sedinte de pregatire scolara (matematica, engleza, istorie etc.), ateliere creative (muzica, dans, arte plastice, teatru etc.) sau cultura generala, educatie pentru sanatate sau educatie civica.  Pe langa cursuri si ateliere, voluntarii ii pot ajuta pe copii sa descopere lumea din jur prin iesiri educative in afara centrelor, la teatru, la film, in vizita la muzee sau in parcuri.

apel voluntariatVoluntarii Ajungem MARI primesc mai mult decat daruiesc: imbratisarile copiilor, satisfactia de a vedea progresul celor mici si energie pentru toata saptamana!

Inscrierea pentru urmatorul modul se face pana pe 10 februarie prin completarea unui formular online – https://goo.gl/forms/1U894xSmu5wL9ql02 . Pentru organizarea trainingurilor in judete este necesar un numar de minim 30 de inscrieri, asadar doritorii sunt rugati sa transmit apelul colegilor si prietenilor. Mai multe detalii pe  www.ajungemmari.ro, iar pe pagina de Facebook se gasesc scurte povesti ale voluntarilor de la ore.

Ajungem MARI cauta voluntari in Bucuresti si alte 25 de judete. Centrele sunt situate in orasul de resedinta sau in alte localitati: Alba, Arad, Arges (Pitesti, Costesti, Campulung), Bacau, Bihor, Braila, Brasov (Codlea, Tarlugeni, Sacele, Rupea, Fagaras), Buzau (Buzau, Ramnicu Sarat), Constanta (Constanta, Mangalia), Cluj (Cluj-Napoca, Turda, Gherla), Dambovita (Targoviste, Gaesti), Dolj, Galati, Harghita (Miercurea Ciuc), Hunedoara (Deva, Hunedoara), Iasi, Ilfov, Mures (Targu Mures, Reghin), Neamt, Prahova (Ploiesti, Sinaia, Campina), Sibiu, Suceava, Timis (Timisoara, Recas, Lugoj), Valcea, Vrancea (Focsani, Obobesti, Panciu). In celelalte judete (in special in Bistrita Nasaud, Botosani, Caras Severin, Gorj, Mehedinti, Ialomita, Salaj, Vaslui) si in Alba, Botosani, Braila, Brasov, Buzau, Neamt, Prahova si Valcea Ajungem MARI cauta coordonatori implicati care sa monitorizeze si sa gestioneze activitatile, dedicand 4-5 ore saptamanal. Cei interesati pot trimite CV-ul si o scrisoare de intentie la adresa office@ajungemmari.ro.

Programul educational Ajungem Mari – Asociatia Lindenfeld

Asociatia Lindenfeld este o organizatie non-guvernamentala ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societatii.

Principalul program este Ajungem Mari, care sustine educatia copiilor din centre de plasament si medii defavorizate. Prin proiecte de voluntariat si orientare profesionala, workshop-uri, ateliere creative si activitati socio-recreative, programul isi propune sa reduca trauma institutionalizarii, a abandonului si a separarii de familie, sa  le dea copiilor incredere in ei si sa le formeze abilitati pentru a deveni adulti responsabili si independenti. Detalii pe www.ajungemmari.ro.

Persoana de contact:

Iarina Stefanescu

Director program Ajungem Mari

0753 19 22 63

iarina@ajungemmari.ro

www.ajungemmari.ro

https://www.facebook.com/ajungemmari

Voluntarul anului in educatie la Gala Nationala a Voluntarilor