Trupa Black Sabbath a susţinut ultimul concert din cariera sa muzicală

Trupa britanică de heavy metal Black Sabbath a susţinut ultimul concert din cariera sa muzicală, relatează BBC News. Black Sabbath este o formație care a promovat stilul heavy metal, numărându-se printre pionierii genului. Formația, care a fost înființată de Ozzy Osbourne, şi-a încheiat cariera sa muzicală cu turneul The End, în cadrul căruia a sustinut mai multe spectacole în Europa, Asia, Australia, America de Nord şi America de Sud.
Formația Black Sabbath a fost înființată în anul 1968, la Birmingham, Marea Britanie. Iniţial din trupă făcea parte chitaristul şi autorul pieselor muzicale Tony Iommi, basistul Geezer Butler, care era şi autorul textelor, solistul Ozzy Osbourne şi toboşarul Bill Ward. Geoff Nicholls, fostul clăpar al longevivei trupe rock britanice Black Sabbath, a încetat din viaţă, pe 28 ianuarie, la vârsta de 68 de ani, în urma unui cancer pulmonar, a anunţat chitaristul Tony Iommi, considerat şi el printre fondatorii trupei Black Sabbath.
Amintim că Ozzy Osbourne a părăsit trupa în anul 1997, fiind înlocuit de Ronnie James Dio, solistul trupei Rainbow. Black Sabbath a revenit pe scenă în componenţa originală în anul 1997 şi a susţinut numeroase concerte./vdraguta/lbadiu

www.russian.rt.com – 5 februarie