ANUNT

          Centrul  Regional de Transfuzii  Sanguine  Constanta in colaborare cu  Grădinița cu Program Prelungit Nr. 3, Asociația Părinților ”Primii 3 Pași”, Crucea Roșie, Clubul Callatis Fight Club și Callatis Fight Club  – Minispartanii din localitatea  Mangalia organizeaza o actiune de donare de sange sambata, 11.02.2017  intre  orele   08.30- 13.30.

          Sunt asteptate toate persoanele sanatoase din localitatea Mangalia  si localitatile  invecinate  care  doresc sa  ii  ajute pe pacientii care au nevoie de tratament transfuzional.

Pot dona sange persoane cu varsta cuprinsa intre 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani in functie de evaluarea medicala) cu greutatea  peste 50 kg ( in functie de inaltime ,constitutie, care nu au suferit de hepatita virala, tuberculoza, sifilis, malarie, infectie HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inima, etc.     

    Persoanele peste 50 de ani sunt rugate sa aduca de la medicul de familie o adeverinta din care sa reiasa ca nu sunt in evidenta  cu boli de inima, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sange.

         Cu  3  zile  inainte de donare este interzis consumul de bauturi alcoolice!

         In  ziua donarii se recomanda un mic dejun usor si minim 500 ml lichide.

         Persoanele care efectueaza o donare completa (450 ml sange) beneficiaza la cerere de:

            -7 tichete de masa pentru produse alimentare;

            -o zi libera la locul de munca, in ziua donarii, in cazul donatorilor salariati, scutire de la frecventa in ziua donarii in cazul elevilor, studentilor si militarilor;

            -decontarea cheltuielilor de transport in comun in ziua donarii intre localitatea de domiciliu/ resedinta inscrisa in actul de identitate si localitatea unde se efectueaza donarea de sange;

         Va  asteptam  sambata  11.02.2017 la GRĂDINIȚA cu Program Prelungit NR. 3, str. Bld. 1 decembrie 1918, nr. 62, cu un  act de  identitate  valabil, intre  orele 08.30-13.30.

 

Sangele este un dar ce nu poate fi inlocuit!

Este nevoie de mai multi donatori!

Cheama-ti si prietenii!

Multumim  anticipat  celor  care vor contribui  la  salvarea  de  vieti  omenesti!

                                                                                       Director CRTS Constanta

                                                                                          Dr. Geandan Memet

Pentru a confirma prezența și informatii suplimentare vă rugăm să contactați:

Psihoterapeut Narcisa KIRALYFIY – 0721324520