Ziua bunătăţii spontane

Ziua bunătăţii spontane (Random Acts of Kindness Day), marcată în lume la 17 februarie, este una din iniţiativele recente ale organizaţiilor internaţionale de caritate. Această sărbătoare şi-a început istoria în SUA, însă, în prezent, este marcată în întreaga lume indiferent de cetăţenie, naţionalitate sau convingeri religioase.

Ziua bunătăţii spontane este sărbătorită cel mai tare în ţările din Europa Occidentală şi SUA, unde în mai multe oraşe sunt organizate în această zi acţiuni de caritate şi maratonuri, la care participă actori renumiţi, personalităţi şi oameni politici.
„Ce este bunătatea? O frumusețe pe care o percepi direct cu sufletul” (Alexandru Vlahuță)
Cel mai important lucru în această zi, așa cum susţin organizatorii, este să încercăm să fim buni în toate, şi nu doar buni, ci buni fără măsură și lipsiţi de egoism.
Dacă o persoană aşteaptă mulţumiri pentru bunătatea sa, atunci aceasta nu mai poate fi considerată bunătate. Pentru bunătatea voastră nu trebuie să aşteptaţi laude sau recompense. Adevărata bunătate este atunci când faceţi fapte bune care vă aduc bucurie şi plăcere, fără să aşteptaţi ceva în schimb.

www.calend.ru
Svetlana Sîrbu