Protest paşnic al părinţilor cu copii în Piaţa Victoriei

Realizator: Sute de părinţi cu copii au venit în Piaţa Victoriei din capitală la un nou protest paşnic promovat de comunitatea online „Corupţia ucide”. Reporterul Radio România Actualităţi, Alina Bordeiaşu, este printre familiile din faţa sediului guvernului şi are detalii în direct. Bună ziua, Alina!
Reporter: Bună ziua! Oamenii continuă să vină aici, în Piaţa Victoriei. Vremea este frumoasă, este soare. Se protestează faţă de adoptarea Ordonanţei de Urgenţă 13 şi faţă de atitudinea Guvernului. Protestul, la care sunt prezenţi părinţi şi copii, unii dintre ei foarte mici, este paşnic şi colorat. Copiii au venit cu baloane, cu jucării, cu cretă colorată, pentru a desena pe asfalt. Au steaguri şi pancarte, pe care scrie „România este ţara noastră”, „Adevărul se învaţă de mic” sau „Nu fur, nu mint, nu renunţ”. Un părinte a venit şi cu căţelul, spre încântarea şi bucuria copiilor. Am stat de vorbă cu câţiva copii şi cu părinţii lor, care ne-au spus că lecţia de democraţie se învaţă de mic.
-: E dreptul şi datoria de părinte să-i educăm, iar educaţia civică e poate cea mai importantă dintre toate.
-: Astăzi am venit ca şi acum două sâmbete, am venit să le arătăm domnilor de la guvern că nu suntem de acord cu ce legi au reuşit să propună.
-: Copiii noştri au dreptul să înveţe, iar noi avem obligaţia să-i învăţăm cum să se manifeste. Deocamdată îi învăţăm să scrie pe astfalt şi să spună ce cred, ce simt, ce gândesc.
Reporter: Bună! Te întreb şi pe tine, de ce ai venit astăzi aici cu tati?
: Ca să îmi apăr ţara şi să spun ce simt. Vreau o ţară corectă şi să fie totul bun.
Reporter: Manifestaţia este una paşnică. Aşa cum spuneam, nu au fost incidente, dar jandarmeria a împrejmuit zona. Se circulă normal pe toate bulevardele din jur. Poliţia dirijează circulaţia, iar şoferii care trec prin Piaţa Victoriei claxonează în semn de solidaritate cu protestatarii. De menţionat că un eveniment similar a avut loc în urmă cu două săptămâni şi au participat mii de părinţi cu copii./ovidiu/dsirbu
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (18 februarie)