Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a afirmat că modificările propuse la Codurile Penale sunt oportune

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a afirmat, astăzi, la Alba Iulia, că modificările propuse la Codurile Penale de Ministerul Justiţiei sunt oportune şi se înscriu strict în cadrul prevăzut de deciziile Curţii Constituţionale. El a subliniat că textele privind infracţiunile de abuz în serviciu şi de conflict de interese sunt foarte importante şi trebuie menţinute.

Augustin Lazăr: Noi nu putem abandona asemenea texte şi să putem permite o relaxare a conduitei funcţionarului public care, din păcate, a creat atâtea probleme în ultima perioadă. Statistica Ministerului Public a pus în evidenţă un număr important de funcţionari publici care, din păcateau, comis astfel de infracţiuni. În condiţiile în care acest trend, această tendinţă a infracţionalităţii nu scade noi nu putem să renunţăm la texte de lege care sunt absolut necesare pentru disciplinarea conduitei celor care lucrează cu banul public.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a mai spus că noile coduri penale erau strict necesare, fiind mai bine ancorate şi mai apropiate de realităţile lumii în care trăim. Colegul nostru de la Radio Cluj, Cezar Firu, ne-a transmis că la Alba Iulia are loc o conferinţă de specialitate la care participă judecători, procurori, avocaţi şi consilieri juridici din toată ţara./rpatulea/pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 aprilie