Grave incidente în faţa Parlamentului grec

Grave incidente între protestatari mascaţi şi forţele de poliţie se află în curs de desfăşurare în acest moment (ora 21:00) în faţa Parlamentului elen, pe marginea mitingului de protest organizat de principalele confederaţii sindicale împotriva măsurilor de austeritate ce se votează astăzi în parlament. Tineri cu feţele acoperite au încercat să intre în curtea Parlamentului, urcând scările aflate lângă monumentul Soldatului Necunoscut. Mascaţii au aruncat cu pietre şi de cocktailuri Molotov împotriva poliţiştilor care au făcut uz de gaze lacrimogene pentru a-i îndepărta. Alţi tineri au aruncat cocktailuri Molotov pe acoperişul gheretei gărzilor parlamentului, care a luat foc. Incidente au loc în acest moment şi în faţa hotelului Megali Vretania (de vizavi de parlament).

La mitingul de protest organizat de principalele confederaţii sindicale împotriva noului pachet de măsuri de austeritate au participat peste 15.000 de manifestanţi. „Participarea masivă şi unită a salariaţilor la greva generală de 24 de ore, dar şi toate marşurile de protest programate vor fi reacţia noastră dinamică faţă de continuarea politicilor barbare şi fără ieşire pe care acest guvern le aplică”, se arată în comunicatul confederaţiei sindicale GSEE.

ETHNOS – 18 mai 2017

http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/epeisodia_ekso_apo_ti_bouli_koukouloforoi_prospathisan_na_eisbaloun_sto_proaulio-65141851)/cciulu/fcostea