Hoteluri inedite la vederea cărora rămânem fără cuvinte

Ce spuneţi de o vacanță într-o farfurie zburătoare sau într-o capsulă subacvatică, admirând lumea peștilor tropicali și a coralilor? Sau poate într-un regat de gheață sau chiar într-un far? Vă prezentăm câteva hoteluri incredibile, în care şederea poate deveni o aventură de neuitat.


Attrap’Reves, Alpes de Haute Provence, Franța
Oaspeții acestui hotel se pot bucura de cazare în bule realizate din material elastic transparent, care în timpul zilei împiedică pătrunderea razelor ultraviolete, iar noaptea oferă protecţie împotriva insectelor și umidităţii. Covorul ce imită iarba și telescopul constituie un plus de confort. Costul unei nopţi de cazare la acest hotel porneşte de la 139 euro.


The Manta Resort, Insula Pemba, Tanzania
Pare o cameră a unui hotel normal de spa la malul mării, însă este o căsuţă plutitoare cu o cameră subacvatică. „Underwater Room” este situată la 250 de metri de mal. În partea superioară a construcţiei exotice, ziua se poate sta la soare savurând un cocktail, iar noaptea se pot admira stelele de pe cer. Iar în dormitorul subacvatic, pe ferestrele mari poate fi urmărită viața peștilor, meduzelor și calamarilor. O zi de şedere în Underwater Room costă circa 1.000 de euro.


Poseidon Undersea Resort, Fiji
Acest hotel neobișnuit are 74 de camere, din care 25 sunt subacvatice, aflate la o adâncime de 15 metri. Camerele subacvatice au forma unor capsule de 50 de metri pătraţi conectate între ele printr-un coridor. În cameră, oaspeții hotelului pot admira relaxaţi viaţa marină. Pentru aceasta trebuie doar să aprindă lumina specială, care atrage vieţuitoarele din lumea subacvatică. Preţul cazării într-o astfel de cameră este de 15.000 de dolari de persoană pentru 6 nopţi.


 
Arctic TreeHouse Hotel, Rovaniemi, Finlanda
Hotelul arctic este format din apartamente de lux situate chiar sub coroana copacilor şi are o amplasare ideală pentru cei care doresc să admire luminile nordice și să viziteze satul lui Moș Crăciun. Costul cazării porneşte de la 850 de euro pentru 2 zile.


Jumbo Stay, Stockholm, Suedia
Boeingul 747-212B (Jumbo Jet), care în 2002 a aparţinut unei companii aeriene suedeze, a fost transformat în anul 2008 într-un hostel şi amplasat la intrarea în aeroportul Arlanda din capitala suedeză. Acesta are 29 de camere, iar cea mai scumpă se află în cabina piloţilor, pentru că aceasta oferă o vedere panoramică spre aeroport. Preţul unei nopţi de cazare aici este de circa 136 de euro.


Hotelul „Igloo Mountain”, sat Nachiki, Rusia
Hotelul exotic cu caracteristici etnice este de fapt un complex de construcţii iglu (igluurile sunt locuințele de iarnă ale eschimoșilor) realizate, în totalitate, din zăpadă. Camerele din iglu sunt prevăzute pentru două sau opt persoane şi au paturi de zăpadă acoperite cu piei și echipamente de dormit, gata să vă ţină de cald. Preţul cazării porneşte de la 2.000 de ruble şi poate ajunge până la 9.000 de ruble pe zi.


Montana Magica Lodge, Neltume, Chile
Această cabană montană fabuloasă se află în rezervaţia Huilo-Huilo. La exterior, hotelul are forma unui vulcan, iar dacă nu s-ar vedea ferestrele, construcţia ar arăta ca o parte a peisajului forestier. Podul suspendat în mijlocul clădirii este singura modalitate de a pătrunde în interior. Costul cazării este de 367 euro pentru 2 nopți.


Société Duvetnor, Quebec, Canada
Farul, construit în anul 1862 pe râul Saint Lawrence, a fost abandonat după 100 de ani, iar în anul 1989 a fost readus la viaţă ca un hotel. În acest monument arhitectural de importanță federală există doar 3 camere cu 2 paturi și o cameră de zi comună, aranjate în spiritul secolului trecut. Iar cu ajutorul telescopului din turn pot fi urmărite păsările care zboară în apropiere. Preţul cazării porneşte de la 175 de dolari de persoană.


Treehotel, Harads, Suedia
Treehotel oferă oaspeților săi camere incredibil de frumoase situate chiar în copaci. Puteți alege pentru cazare una din camerele aranjate în stil ecologic: o capsulă cu ferestre panoramice, care seamănă cu un cuib de pasăre uriaşă, un cub cu pereţi din oglindă sau o farfurie zburătoare plutind în aer. Preţul unei camere porneşte de la 503 euro pentru două persoane.
Traducerea şi adaptarea: Svetlana Sîrbu
sursa foto: www.adme.ru