Agendă parlamentară

În plenul Camerei Deputaţilor se va vota astăzi moţiunea simplă iniţiată de PNL şi USR împotriva ministrului justiţiei, Tudorel Toader. Semnatarii documentului susţin că propunerile de modificare a legilor justiţiei reprezintă o încercare de anulare a progreselor înregistrate în domeniu după reformele din 2004.

Ministrul Tudorel Toader afirmă că toată procedura s-a desfăşurat într-un mod transparent şi că modificările erau necesare.
Tot astăzi, senatorii şi deputaţii se reunesc pentru a vota înfiinţarea unei comisii de anchetă a activităţii Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei. Coaliţia guvernamentală a aprobat, la solicitarea premierului Mihai Tudose, înfiinţarea acestei comisii – a anunţat ieri preşedintele PSD, Liviu Dragnea. El consideră că ANRE nu şi-ar fi îndeplinit obligaţiile legale şi ar fi permis un joc al preţului la energie în ultima perioadă. Premierul a anunţat încă de luna trecută că va cere parlamentului o anchetă la ANRE.
Tot astăzi, plenul reunit al parlamentului va valida prin vot numirea senatorului Claudiu Manda în funcţia de preşedintele al Comisiei pentru controlul SRI, în locul senatorului Adrian Ţuţuianu./apuscasu/schelaru/cvanatoru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 septembrie