Teatrul Ion Creangă, la un metru de startul stagiunii 2017 / 2018

Debutul stagiunii 2017 / 2018 aduce noi povești pentru întreaga familie la Teatrul Ion Creangă.

Începând cu weekendul 16-17 septembrie, tinerii spectatori, însoțiți de părinți, ursuleți de pluș cu dulceață în șoșoni și bunici, sunt invitați să urmărească cele mai recente producții ale Teatrului Ion Creangă: „La un metru de tine” și „Goe în Țara Minunilor”, dar și spectacole din repertoriul stagiunilor precedente.

Recomandat școlerilor și marinerilor cu vârsta peste 7 ani, spectacolul „Goe în Țara Minunilor” pornește de la schița „D-l Goe”, revizitând proza scurtă a lui I.L.Caragiale. Texte mai cunoscute și mai puțin cunoscute ale celebrului dramaturg sunt reașezate de regizorul Șerban Puiu într-o poveste contemporană, pe parcursul unei călătorii care poartă întreaga familie spre București. Însă, pe măsură ce personajele se cufundă în poveste, granița dintre realitate și fantezie devine din ce în ce mai subțire, până când Goe ajunge în Țara caragialească a Minunilor.

Pentru micuții spectatori cu vârsta cuprinsă între 2 și 5 ani, Teatrul Ion Creangă propune „La un metru de tine”, un spectacol care spune povestea întâlnirii dintre El, un tată, un bunic și Ea, o fetiță a străzii, care trăiește într-o lume pătrată. Deși pare că lumile lor nu se pot intersecta niciodată, există însă un instrument care face toate deosebirile să dispară – imaginația. Cu multă răbdare și duioșie, El o învață pe Ea să-și folosească imaginația pentru a-și schimba perspectivele, pentru a transforma pătratul într-un fluture, într-o umbrelă sau un balon.

Spectacolele programate în luna septembrie se joacă la Sala Mică a Teatrului Ion Creangă – Str. Biserica Amzei nr. 21-23 (în vecinătatea Sălii Mari din Piața Amzei, nr. 13, aflată în renovare).