Preşedintele Klaus Iohannis începe o vizită în SUA

Realizator: Preşedintele Klaus Iohannis începe astăzi o vizită în SUA, unde va participa la Adunarea Generală a ONU. Pe agenda deplasării se află şi o recepţie oferită de preşedintele american Donald Trump, dar şi o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii româneşti din regiunea Philadelphia.

Reporter: Oana Bâlă – Programul vizitei preşedintelui Klaus Iohannis va cuprinde susţinerea discursului naţional în cadrul sesiunii de dezbateri a Adunării Generale a ONU, dar şi participarea la reuniuni la nivel înalt organizate de către România împreună cu alte ţări. Şeful statului va participa de asemenea la recepţia oferită de către preşedintele Donald Trump şefilor de delegaţii care iau parte la segmentul la nivel înalt al Adunării Generale. Va avea totodată o serie de întrevederi bilaterale cu secretarul general al ONU, cu preşedintele Adunării Generale, precum şi cu omologii din alte state.
În cadrul discursului din plenul Adunării Generale, preşedintele României va sublinia necesitatea unui răspuns eficient pentru principalele provocări la adresa păcii şi securităţii internaţionale şi din regiunea noastră.
În contextul lansării recente a campaniei pentru ocuparea de către România a unui loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, în mandatul 2020-2021, preşedintele României va susţine în cadrul reuniunilor la care va participa importanţa atingerii acestui obiectiv al statului român şi principalele argumente care recomandă ţara noastră în această competiţie. Şeful statului va mai avea întâlniri cu reprezentanţii principalelor organizaţii evreieşti din SUA, precum şi cu reprezentanţii comunităţii româneşti din zona Philadephia./cvanatoru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 septembrie