Premierul Mihai Tudose despre protestele anunţate de transportatori

 Preţul carburanţilor nu a crescut din cauza supraaccizei, ci din cauza majorării costului barilului de petrol, a afirmat ieri premierul Mihai Tudose. Întrebat de jurnalişti ce părere are despre protestele anunţate de transportatori pentru luna viitoare, şeful executivului a spus că nu îi poate opri, dar că va avea discuţii cu reprezentanţii acestora.
Mihai Tudose: „Dacă faceţi o analiză pe ce înseamnă creşterea preţului la barilul de petrol influenţat de fenomene meteo în Golful Mexic, o să vedeţi că nu a crescut absolut deloc din cauza accizei, aşa cum am pronosticat. Domniile lor invocă o similitudine cu alte ţări din UE, unde se returnează o parte din acciză la transportatori. Am zis că o să avem o discuţie cum ne-am întâlnit luna trecută, continuăm discuţiile cu domniile lor. Ameninţă cu greva, ce să spunem? Să nu facă?”
Declaraţia a fost făcută ieri în timp ce sindicaliştii din Cartel Alfa protestau în Piaţa Victoriei nemulţumiţi în principal de transferarea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat. Guvernul şi liderii sindicali vor continua mâine negocierile pe această temă./apuscasu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (5 octombrie)