În opinia experţilor în alimentaţie, preparatele sushi sunt periculoase pentru ten. Sushi este un preparat servit cu orez oțetit sau acrit, combinat cu diverse alte ingrediente. Principalul ingredient este orezul combinat cu diferite alimente, gătite sau în stare crudă, cel mai adesea pește crud. Sushi este preparatul cel mai uşor de identificat cu bucătăria japoneză și unul dintre simbolurile Ţării Soarelui Răsare. Sushi este şi preparatul preferat al multor popoare, fiind adorat în special de iubitorii de peşte. Un cosmetician de renume ne avertizează că este important nu doar să ne îngrijim tenul zilnic cu anumite preparate cosmetice, ci să ţinem cont şi de regimul alimentar. Dr. Harold Lancer, un celebru dermatolog şi cosmetican, ne avertizează că de fapt combinaţia de sushi cu sos de soia nu este sănătoasă pentru tenul nostru. Majoritatea consumatorilor de sushi consideră că acest preparat are un conţinut bogat de vitamine şi de acizi graşi nesaturaţi omega, relatează Joinfo.ua. Amintim că Dr. Harold Lancer este cel care a creat linia de cosmetice Lancer Skincare şi autorul cărţii „Younger: The Breakthrough Anti-Aging Method For Radiant Skin”. Este greşit să crezi că acizii graşi nesaturaţi sunt buni pentru ten, susţine acesta. Este greşit şi faptul că combinăm peştele roşu cu sosul de soia, care conţine o cantitate mare de sare ceea ce poate aduce doar prejudicii tenului şi niciun fel de beneficii, mai spune acesta. Ba mai mult, el ne avertizează că şi peştele este un aliment cu un conţinut ridicat de sare, ceea ce nu aduce beneficii tenului. „Orezul alb este un aliment cu un conţinut glicemic mare, ceea ce nu îl încadrează la alimentele dietetice”, explică Dr. Lancer. De asemenea, el ne avertizează că atât sarea, cât şi orezul ne absoarbe apa din organism, deshidratând pielea. Dr. Lancer ne recomandă să consumăm somon, care este extrem de sănătos, indiferent de modul de prepare. Dacă nu dorim să renunţăm la orez, atunci trebuie să optăm pentru orezul brun, care nu este tratat termic şi conţine mai multe substanţe hrănitoare pentru organizm. În concluzie, Dr. Lancer a mai precizat că este de preferat să consumăm legume pe post de garnitură, care sunt o sursă inepuizabilă de vitamine în special pentru ten.(www.joinfo.ua – 6 octombrie)/vdraguta