La Camera Deputaţilor, aviz negativ asupra cererii DNA de începere a urmăririi penale a fostului ministru al mediului Rovana Plumb

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins ieri cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul fostului ministru al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, cercetată în dosarul Belina. Decizia finală asupra solicitării procurorilor va fi luată astăzi de plenul Camerei. Iulia Gherman relatează.
Reporter: Comisia juridică a dat un aviz negativ asupra cererii DNA de începere a urmăririi penale a fostului ministru al mediului Rovana Plumb, cercetată în dosarul Belina. Preşedintele Comisiei juridice, social democratul Eugen Nicolicea a subliniat că nu există argumente în favoarea solicitării DNA de începere a urmăririi penale.
Eugen Nicolicea: S-a vorbit despre faptul că a favorizat o infracţiune comisă de doamna Shhaideh, care a fost acuzată că a încălcat Art. 136, aliniatul 3, din Constituţie. Este un lucru fals. Acolo este un enunţ, n-ai cum să-l încalci. Că a încălcat Legea 213, care se referă la regimul proprietăţilor, nu l-a încălcat. Că a încălcat Legea 115/’99, răspunderea ministerială, în condiţiile în care dânsa nu era ministru şi nu era aplicabilă. Că a încălcat Legea 24, aceea cu tehnica legislativă. În concluzie, absolut toate acuzaţiile aduse la adresa doamnei Shhaideh nu se confirmă.
Reporter: Liberalii au declarat că susţin solicitarea procurorilor DNA.
Cătălin Predoiu, deputat PNL: PSD – ALDE nu înţeleg ce consecinţe dramatice decurg din respingerea cererilor Ministerului Public adresate Parlamentului.
Reporter: Ministrul demisionar Rovana Plumb şi-a reafirmat nevinovăţia.
Rovana Plumb: Niciodată nu am încălcat legea, în toată activitatea de ministru pe care am desfăşurat-o, am tratat cu maximă responsabilitate şi am acţionat cu bună credinţă. Niciodată nu am avut cu vreo persoană vreo înţelegere ilicită sau nu am ajutat sau am sprijinit în premise nelegale vreo persoană.
Reporter: Decizia finală asupra cererii procurorilor DNA va fi luată astăzi, prin vot în plenul Camerei Deputaţilor./atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 octombrie