Fostul prim-ministru al României, Victor Ponta: „Eu sunt consilier onorific al preşedintelui Vucic din anul 2016

 Fostul prim-ministru al României, Victor Ponta, a declarat că el consideră că faptul că a primit cetățenia Serbiei este o „calitate onorifică şi onorantă”. „Eu sunt consilier onorific al preşedintelui Vucic (preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, – n.r.) din anul 2016 şi susţin parteneriatul între Serbia şi România şi integrarea Serbiei în UE”, a declarat vineri Ponta pentru agenția română AGERPRES.
Agenţia menţionează că această declarație a venit în aceeași zi după ce cotidianul BLIC a scris că fostul prim-ministru al României a primit cetățenia Republicii Serbia.
Ponta este actualul președinte al Comisiei pentru afaceri europene a parlamentului român și faptul că va avea şi un pașaport sârbesc a fost confirmat şi de Guvernul Serbiei.
Reamintim că, la mijlocul anului trecut, fostul premier român a fost la Belgrad și atunci a transmis că România va continua să sprijine integrarea Serbiei în UE și că acest lucru este în interesul regiunii și al întregii Uniuni Europene.
În august 2016, Ponta a fost prezent şi la sesiunea Parlamentului Serbiei, în timpul căreia actualul președinte al Serbiei, Aleksandar Vucic, în calitate de prim-ministru al Republicii Serbia de atunci, a susţinut o alocuţiune. De asemenea, precizăm că şi atunci Ponta a declarat  că Serbia întotdeauna a fost şi că este cel mai bun vecin și prieten al României și că trebuie ca în cel mai scurt timp să adere la UE. /ciliu/menescu

(www.tanjug.rs –  13 ianuarie)