RUGBY: „Tigrii” trag din greu de fiare pentru a câștiga eventul!

Se spune că zăpada anunţă belşug, iar din acest punct de vedere rugbyştii de la CSM Bucureşti pot să se declare mulţumiţi. Reunirea echipei a avut loc într-o zi care te îmbia să te dai cu sania, nu să tragi de fiare sau să faci alergări. Dar atunci când eşti profesionist, bătăile cu bulgări sunt lăsate pentru mai târziu, ceea ce contează fiind luptele cu propriile limite.

 „Tigrii” au revenit la pregătire cu dorinţa de a lupta pentru trofeul din Cupa României şi de a ajunge cel puţin în finala Superligii CEC Bank. Pentru aceasta e nevoie de multă muncă, aşa cum remarca şi antrenorul principal al echipei, fostul internaţional Eugen Apjok: „Băieţii sunt dornici de muncă, va fi un an greu. Factorul fizic va conta foarte mult în această parte a sezonului. Anul trecut am fost foarte bine, anul acesta sper să fim cel puţin la fel, dacă nu şi mai bine. Cine va face pregătirea bine şi va avea linişte şi stabilitate, va avea un atu în plus”.

Tehnicianul este bucuros şi că această vacanţă i-a redemonstrat că elevii săi sunt profesionişti şi în afara terenului, ceea ce îl ajută în îndeplinirea obiectivului: „Arată bine, nu au luat kilograme în plus, săptămâna asta va fi de testări fizice, să vedem de la ce nivel începem pregătirea. Primul meci va fi cel cu Steaua, iar cu ei toate jocurile sunt dificile… vedem cum ne vom adapta cu această pregătire și cu jucătorii nou veniţi la echipă, vor fi schimbări şi la sistemul de joc… În Cupa României suntem în semifinale, ne dorim în finală, apoi orice este posibil. În Superligă, primul pas este să ajungem în semifinale, apoi să disputăm finala mare”, a încheiat el.

thumbnailValentin Calafeteanu, unul dintre cei mai experimentaţi jucători ai echipei CSM București, este conștient de importanța acestei perioade de acumulări fizice: „Suntem entuziaşti că am început pregătirea. Sunt convins că vom fi în cea mai bună formă atunci când începe campionatul. Nu este o perioadă plăcută pentru noi, aceasta cu testele fizice, cu acumulări, cu pregătire fizică în sala de forţă. Ne adaptăm la orice, inclusiv la vreme. Mai avem timp să ne antrenăm până la meciul cu Steaua. Acum trebuie să tragem toţi la maximum. Suntem în cărţi pentru ambele trofeee, Superliga este accesibilă să jucăm semifinala pe teren propriu. În Cupa României trebuie să ajungem în finală, iar astfel de meciuri se pregătesc în această perioadă”, a declarat el.

Jucătorii din țări exotice s-au distrat în zăpadă

22Originar din Tonga, uriaşul de 106 kilograme Tongia Makefu s-a bucurat ca un copil de venirea zăpezii, un fenomen de care a avut parte foarte rar până acum.

De regulă, în ianuarie, el stătea la plajă, nu purta căciulă şi fular. „Este ceva nou, este a doua oară când văd zăpadă, îmi place, deşi este mai greu la antrenament. Este o schimbare mare, pentru că acum acasă la mine este vară. Sunt 30 de grade, iar aici este atât de frig…”, a spus cel care a tras şi o concluzie care au putea fi transformată în motto-ul rugbyştilor de la CSM București în acest sezon: „Tigrii sunt buni şi rapizi oriunde, pe iarbă sau zăpadă, şi în orice anotimp”.