Ziua Mondială a Radioului

Este Ziua Mondială a Radioului. Este cel de-al şaptelea an în care aceasta este marcată, data de 13 februarie fiind aleasă în amintirea primei emisii a postului Naţiunilor Unite, care a avut loc în 1946. Tema ediţiei din acest an este „Radio şi Sport”. Reprezentantul Uniunii Europene de Radio şi Televiziune, Graham Dixon, a vorbit despre importanţa radioului în viaţa fiecăruia dintre noi.
Graham Dixon: „E cu adevărat o mare plăcere să sărbătorim împreună cu Radio România Ziua Mondială a Radioului 2018. Radioul e cu noi 365 de zile din 365, ne aduce împreună, creează comunităţi, ne oferă informaţii atât de importante, ne permite să participăm la dezbateri, să întâlnim opinii diferite de ale noastre. Trebuie să ne gândim că radioul e cel mai larg accesibil mijloc de comunicare în masă din lume. Radioul trebuie să reflecte populaţia în întreaga ei diversitate. Felicitări pentru Radio România şi ascultătorii săi!”
Realizator: În România, prima transmisiune a radioului public a fost la 1 noiembrie 1928, acum 90 de ani. Publicistul, dramaturgul şi romancierul Dinu Săraru, care şi-a început cariera jurnalistică la Radio România, a spus cum vede el viitorul radioului.
Dinu Săraru: „N-am nici o îngrijorare cu privire la destinul radioului în viitor şi dacă mă gândesc la postul de radio public, care îmi inspiră atâta încredere, pentru că încă ştie să dea ora exactă, mă gândesc că nici un Internet nu va putea egala francheţea şi viteza cu care radioul ştie să ne dea informaţia care să nu fie manipulatorie. În orice vârf de munte, radioul poate să ne ofere informaţia pe care o aşteptăm de la el şi să ne dea ceea ce e cel mai important, ora exactă”./ovidiu/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (13 februarie)