Ultima semifinală a selecţiei naţionale pentru Eurovision s-a încheiat, duminică, la Sighişoara

Ultima semifinală a selecţiei naţionale pentru Eurovision s-a încheiat, aseară, la Sighişoara. Aici, din cele 12 piese care au intrat în concurs, doar trei au fost selectate pentru marea finală, care va avea loc, duminică, la Bucureşti. Colega noastră de la Radio România Târgu Mureş, Nelly Suciu.
Reporter: The humans, Teodora Dinu şi Dora Gaitanovici sunt cei care au prins ultimele trei locuri în finala de la Bucureşti. Cele mai multe puncte, 58, au revenit celor de la The humans, care au interpretat piesa „Goodbye”. Solista trupei, Cristina Caramarcu, știe că se află în fața unei încercări mai dificile: finala.
Cristina Caramarcu: Îmi dă energie să merg mai departe și să construiesc, în timpul puțin care a mai rămas, show-ul pentru finală.
Reporter: Teodora Dinu a primit din partea juriului 50 de puncte, care au clasat-o pe locul al doilea.
Teodora Dinu: Cu siguranță, o să schimbăm mare parte a show-ului, dar rămâne surpriză, pentru că nu putem să divulgăm acum ce o să muncim noi. Avem energie și putem să punem la punct totul foarte rapid.
Reporter: La doar 24 de ani, buzoianca Dora Gaitanovici a prins și ea finala Eurovision. Cu greu și-a depășit emoțiile.
Dora Gaitanovici: Încerc să transmit și publicului ceea ce simt eu. Uneori uit, așa, de mine pe scenă.
Reporter: Nici nu s-a tras bine cortina peste cea de-a cincea semifinală Eurovision, cea de la Sighișoara, și Dan Manoliu, regizorul acestei etape de concurs este pregătit să o ia de la capăt.
Dan Manoliu: Mi-a plăcut Sighișoara și mi-a plăcut foarte mult această locație, care m-a ambiționat și ne-a ambiționat pe toți. E o echipă foarte, foarte puternică.
Reporter: Organizatorii au declarat că, în acest an, selecția națională s-a desfășurat sub sloganul „Eurovision unește România” și, în premieră, în concurs au intrat 60 de piese, câte 12 pentru fiecare dintre cele cinci semifinale. Reprezentantul României la Eurovision Song Contest Lisabona 2018 va fi decis la Bucureşti, pe 25 februarie./asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 19 februarie