Gala Premiilor Oscar, în această seară, la Los Angeles

La Los Angeles are loc în această seară Gala Premiilor Oscar, oferite de Academia Americană de Film. O ceremonie aşteptată cu interes de milioane de oameni din lumea întreagă. Cea de 90-a ediţie a galei este însă umbrită de scandalul privind abuzurile sexuale care a zguduit în ultimele luni industria cinematografică.

Pe scena Teatrului Dolby există favoriţi clari pentru majoritatea categoriilor Oscar, în afara celei care contează cel mai mult. Pentru principalul Oscar al serii, Cel mai bun film, se află în strânsă competiţie cel puţin filmele: „The Shape of Water”, în regia lui Guillermo del Toro – o poveste de dragoste între o femeie mută şi un fel de monstru acvatic, cu 13 nominalizări, inclusiv pentru Cel mai bun regizor, şi „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, în care actriţa Frances McDormand reuşeşte o puternică performanţă care îi va aduce cu certitudine, spun criticii, Oscarul pentru Cea mai bună actriţă.

Aproape la fel de cert este faptul că Oscarul pentru Cel mai bun actor îi va reveni lui Gary Oldman pentru rolul lui Winston Churchill din „Darkest Hour”. „Ultimii oameni din Alep”, nominalizat pentru Cel mai bun documentar, este filmul sirianului Feras Fayyad, care, după un lung proces, a reuşit să obţină viza de intrare în SUA pentru a participa la Oscaruri./amirea/denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 martie