La Iaşi s-a constituit Liga Aleşilor Locali Unionişti

La Iaşi s-a constituit astăzi Liga Aleşilor Locali Unionişti, organizaţie din care fac parte peste 100 de primari din Republica Moldova, care au semnat o Declaraţie de Unire cu România. Mulţi dintre aleşii locali de peste Prut consideră că unirea este singura soluţie de dezvoltare a Republicii Moldova, unde domină sărăcia, iar democraţia este fragilă. Ilie Leahu este viceprimarul comunei Băcioi din apropierea Chişinăului.
Ilie Leahu: Această conferinţă vine să urgenteze procesul de reunire în anul Marelui Centenar, respectiv venim să promovăm şi pentru ceilalţi primari din Republica Moldova să-i motivăm să iasă din anonimat, să vină deschis să susţină procesul reunificării, ca fiind unica soluţie de dezvoltare a Republicii Moldova, fiindcă la etapa actuală, după 27 de ani de independenţă, în Republica Moldova democraţia e la limită, sărăcia e sub nivelul mediu de viaţă, respectiv doar unirea cu ţara va impulsiona şi va oferi o perspectivă clară de dezvoltare a Republicii Moldova împreună cu România.
Realizator: Liga Aleşilor Locali Unionişti constituită astăzi este susţinută de Platforma Unionistă Acţiunea 2012, coaliţie a organizaţiilor civice din România, Republica Moldova şi din diaspora. Actuala generaţie are datoria să întreprindă toate demersurile pentru unire – afirmă preşedintele Acţiunii 2012, George Simion.
George Simion: Foarte mulţi primari au fost intimidaţi să nu semneze, dar mulţi au semnat. Sunt 105 deja, iar populaţia susţine deciziile aleşilor locali şi numărul uninoiştilor din Republica Moldova este din ce în ce mai mare, acum, în Anul Centenarului, 100 de ani de la Marea Unire.
Realizator: Primarii unionişti din Republica Moldova vor vizita Mitropolia Ardealului din Sângeorz-Băi şi vor asista la inaugurarea primei capele încălzite cu energie verde, la Măgura Ilvei, în judeţul Bistriţa-Năsăud./cpodea/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (10 martie)