Atentatul din sudul Franţei, revendicat de ISIS

Gruparea jihadistă ISIS a revendicat seria de atentate din sudul Franţei, unde un marocan de 26 de ani a ucis trei oameni într-un supermarket, după care a fost lichidat de forţele franceze de securitate.

Corespondenţă din Paris – Reporter: Anton Cazacu – Redouane Lakdim, un marocan în vârstă de 26 de ani, era cunoscut de forţele de poliţie pentru diferite infracţiuni de drept comun, dar nu pentru că ar fi fost un islamist radicalizat – a declarat ministrul francez de interne, Gerard Collomb, care s-a deplasat în sudul Franţei, unde au avut loc atacurile care au făcut trei morţi şi patru răniţi.

Mai întâi, Redouane Lakdim a furat un automobil, sub ameninţarea armelor, în oraşul Carcassonne. Un pasager a fost ucis, iar şoferul a fost rănit. După aceea, el a tras într-un grup de jandarmi care făceau pregătire sportivă, rănindu-l pe  unul dintre ei. Ulterior, s-a deplasat în orăşelul Trebes, aflat în apropiere de Carcassonne, unde a luat ostatici într-un supermarket, strigând „Allahu Akbar!” (Allah e mare!). El a cerut eliberarea ultimului supravieţuitor dintre autorii atentatelor care au avut loc la Paris în noiembrie 2015.

Alte două persoane şi-au pierdut viaţa în supermarket. Forţele de ordine au dat asaltul, ucigându-l pe atacator, iar preşedintele Emmanuel Macron a declarat că ameninţarea teroristă există în continuare în Franţa./cvanatoru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 martie