Mesajul Suveranului Pontif în Duminica Floriilor

Papa Francisc a marcat astăzi, la Vatican, sărbătoarea Floriilor, ce marchează începutul Săptămânii Sfinte care se încheie de Paştele catolic. Suveranul Pontif i-a îndemnat pe tineri să nu renunţe la efortul de a se face auziţi şi să nu permită generaţiilor mai în vârstă să îi manipuleze sau să îi reducă la tăcere.
Corespondenţă din Roma – Reporter: Elena Postelnicu – Celebrarea euharistică din Duminica Floriilor, care marchează practic şi intrarea în Săptămâna Sfântă, a început astăzi în Piaţa San Pietro de la Vatican cu tradiţionala procesiune, cu ramuri de palmier şi de măslin şi cu apelul Suveranului Pontif către credincioşi de a nu se lăsa manipulaţi. Răstigneşte-l, nu este un strigăt spontan, ci un strigăt construit, prefabricat, care se înalţă odată cu dispreţul, calomnia şi provocarea mărturiilor false. Este vocea celui care manipulează realitatea şi creează o versiune în avantajul său şi nu are probleme în a-i captura pe ceilalţi ca să se scape – atrage atenţia Suveranul Pontif. Sărbătoarea de astăzi coincide cu Ziua mondială a tinerilor, motiv pentru care Papa Francisc s-a adresat şi lor.
Papa Francisc: Vă revine vouă decizia de a striga, de a vorbi. Dacă alţii tac, dacă noi cei în vârstă şi responsabili, de multe ori corupţi, tăcem, dacă lumea tace şi pierde bucuria, vă întreb: voi veţi striga? Vă rog, hotăraţi-vă înainte ca pietrele să strige./csimion/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (25 martie)