Papa Francisc oficiază Liturghia Învierii

 Credincioşii romano-catolici sărbătoresc, în această noapte, Învierea Domnului. La Vatican, Papa Francisc oficiază, în aceste momente, Liturghia Învierii, în Bazilica Sfântul Petru. Slujbe de Înviere au loc şi în bisericile romano-catolice din comunităţile de români din Italia.
Corespondenţă din Roma- Reporter: Elena Postelnicu – La Vatican, în Bazilica San Pietro lumina sfântă a fost adusă în urmă cu jumătate de oră de Papa Francisc, care consideră că Paştele reprezintă sărbătoarea cea mai importantă a credinţei. După cântarea Exultet, care este la această oră, Papa va prezida Liturghia Cuvântului, Liturghia Botezului şi Liturghia Euharistică. În acest an, Suveranul Pontif va boteza opt adulţi din Albania, Italia, Nigeria, Peru şi Statele Unite ale Americii. Mâine, după Sfânta Liturghie, Papa va transmite urările sale de Paşte şi va adresa binecuvântarea ‘Urbi et Orbi’ din balconul Bazilicii San Pietro. Timp de trei zile, la Roma 10 mii de poliţişti şi jandarmi sunt 24 de ore din 24 pe străzi pentru a asigura protecţie pelerinilor veniţi din toată lumea. În plus, de la principalele obiective turistice, dar şi de la staţiile de metrou, gări şi aeroporturi nu lipsesc militarii.
Realizator: La această oră, preşedintele Klaus Iohannis ia parte, alături de soţia sa, la slujba de Înviere de la Biserica Romano-Catolică „Sfanta Treime” din Piaţa Mare a Sibiului. La Radio România Actualităţi veţi putea asculta în transmisie directă, începând cu ora 23:45, un fragment din Liturghia de Înviere oficiată în rit catolic la Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti./cpodea/gpodea

(2) RRA:

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (31 martie)