Autorităţile de la Lugansk semnalează trei cazuri de încălcare a armistiţiului, în estul Ucrainei

Autorităţile autoproclamatei republici populare Lugansk au semnalat trei cazuri de încălcare a armistiţiului, în estul Ucrainei, de către forţele guvernamentale ucrainene, în ultimele 48 de ore, informează Agenţia de presă Lugansk, care citează surse militare.
«În ultimele 48 de ore, forţele guvernamentale ucrainene au încălcat de trei ori armistiţiul, în estul Ucrainei. Localităţle Pervomaisk, Kalinovo şi Kalinovka, din autoproclamata republică populară Lugansk, au fost supuse unor atacuri armate. Au fost folosite artileria şi arme de foc. Insurgenţii au fost supuşi unor atacuri armate, fiind folosite şi obuziere de calibrul 120 mm şi 82 mm», anunţă autorităţile autoproclamatei republici populare Lugansk din estul Ucrainei, într-un comunicat remis joi, potrivit Agenţiei de presă RIA NOVOSTI.
Membrii Grupului de contact, responsabil de reglementarea situaţiei din Donbas, au decretat necesitatea instituirii, din data de 1 septembrie 2017, a unui armistiţiu pe durată nelimitată, în cadrul reuniunii de la Minsk, din data de 26 august a aceluiaşi an. Acest acord a devenit al patrulea la număr, după acordul din 2014 cu privire la încetarea ostilităţilor în regiune şi respectarea regimului de pace. Cu toate acestea, nu s-a produs o ameliorare semnificativă a situaţiei din regiune./vdraguta/aionescu

www.russian.rt.com – 19 aprilie