La Bucureşti este în plină desfăşurare Food Truck Festival

La Bucureşti este în plină desfăşurare Food Truck Festival, eveniment dedicat mâncărurilor preparate rapid, dar sănătos, în bucătării ambulante, pe roţi. 100 de camionete cu preparate pe toate gusturile îi aşteaptă, la Romexpo, pe gurmanzi, încă trei zile, după ora 12.

Reporter: Cristina Grecu – Un Food Truck este un camion cu mâncare, dar nu orice fel de camion şi nu orice fel de mâncare. De dimensiuni în general mici, pictate în culori vii şi cu desene sugestive, care spune explicit ce găseşti în ele, Food Truck-urile străbat toată ţara în căutare de clienţi amatori de streetfood, mâncăruri care se prepară rapid, sunt gustoase şi sănătoase şi se consumă pe loc, atunci când ţi se face foame la plimbare, la un concert sau la un festival în aer liber.

În această minivacanţă, ele şi-au dat întâlnire la Bucureşti, în spaţiul în aer liber de la Romexpo, şi îşi deschid obloanele în fiecare zi de la ora 12. Un bilet de intrare costă 17 lei, iar un abonament între 25 şi 28 mai, 35 de lei. Organizatorii ne spun să dăm năvală deoarece găsim cam tot ce ne trece prin cap de mâncare şi citez aici din comunicatul oficial: de la burgeri, hot dog, sandvişuri de ţinut minte, pulled pork care ţi se topeşte în gură, takos şi burritos până la paste, grill-uri şi barbecue; în plus, deserturi delicioase, între care plăcinte boiereşti sau îngheţată.

Pentru hrana spiritului, muzică potrivită live, cu trupele momentului. Astăzi: Byron, E.M.I.L. şi The Mono Jacks, mâine: Toulouse Lautrec, Les Elephants Bizarres, Cuantum şi Are you anywhere, iar luni: Şuie Paparude şi Golan./lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 26 mai