Agenţia de Presă RADOR a Radio România a început să se organizeze în primele luni ale anului 1990, ca răspuns la căutarea de informaţii a mass-media care începea să înflorească.

Agenţia de Presă RADOR – „Radio Observator”, pentru a-i traduce numele – este una din principalele surse de informare ale posturilor Radio România, ca şi ale instituţiilor importante ale statului român.

Înfiinţată în 1990 ca redacţie a Radiodifuziunii Române, a fost onorată să poarte numele primei agenţii de presă moderne interbelice. RADOR-ul interbelic, născut la 16 iunie 1921 ca firmă privată, preluat în 1925 în proprietatea statului, era o prescurtare de la „Radio Orient”.

La 28 de ani de la naştere, Agenţia de Presă RADOR este astăzi un actor şi vector important de comunicare naţională. Aceasta transmite informaţii furnizate de impresionanta reţea de reporteri şi corespondenţi a Radio România şi efectuează profesionist monitorizări extrase din emisiunile a  peste peste 57 de posturi de radio şi televiziune din România şi din lume, din peste 400 de publicaţii străine şi peste 80.000 de surse web, preluate în 15 limbi străine, din Europa, America de Nord, America Latină şi, parţial, Asia, Africa şi Australia.

Materialele unice de istorie orală, documentarele, calendarele, informaţiile şi analizele din presa externă, monitorizările personalizate, materialele inedite, ştirile altfel, furnizate de o echipă profesionistă, pot fi regăsite şi pe site-ul nostru, www.rador.ro.

La mulţi ani, Rador, la mulţi ani tututor cititorilor noştri!