Bot-No-Jaem – coreeanul care a ajuns vedetă pe YouTube fără a face ceva

Un tânăr sud-coreean a dobândit rapid celebritatea, numeroase adoratoare şi apariţii tv la ore de maximă audienţă, prin video-urile virale pe care le-a postat pe YouTube. În aceste filmuleţe, tânărul coreean nu face practic nimic, în faţa camerei. Imaginile cu Bot-No-Jaem, care durează de la o oră la 7 ore, îl arată cum îşi aranjează ochelarii şi uneori întoarce câte o pagină din cartea din care pare a studia. Expresiile lui faciale rămân mereu inexpresive, el nu scoate niciun cuvânt şi este mereu singur. Fanii încântaţi pot vedea şi un film în care autorul bea dintr-o cană, mănâncă paste dintr-un castron sau îşi perie dinţii. O sesiune de exerciţii fizice efectuate în tăcere a devenit instantaneu virală.
Canalul Bot-No-Jaem de pe YouTube, care înseamnă „un robot care nu este distractiv”, sfidează normele industriei divertismentului, devenind o senzaţie pe internet, cu 320.000 de abonaţi care urmăresc activităţile cotidiene anodine ale tânărului.
Se pare că Bot-No-Jaem, al cărui nume real nu este cunoscut, s-ar pregăti pentru examenul care îi va permite să devină ofiţer de poliţie, scrie ziarul Korea Herald. Dependenţa de video-urile lui a fost atribuită parţial trăsăturilor complexe şi armonioase ale feţei tânărului. Apariţiile i-au adus multe adoratoare, iar mulţi din cei care se întrebau ce timbru ar putea avea vocea lui au primit un răspuns, din recenta sa apariţie tv la emisiunea Morning Wide de la canalul SBS. El a spus că a început să se filmeze pentru a-şi păstra atenţia concentrată asupra studiului şi a explicat că „Bot” vine de la vechea sa poreclă „Robot” pe care a primit-o în timpul executării serviciului militar. Tânăra vedetă şi-a exprimat surpriza faţă de faima dobândită, dar le-a mulţumit fanilor pentru „iubirea şi sprijinul” lor./abuzoian

www.telegraph.co.uk – 19 iunie