CSM București continuă campania de achiziții din această vară. Tigrii au mai reușit să bifeze două transferuri.

Deținătoarea Cupei României la rugby i-a transferat pe închizătorul Jarrid Els și pe Hagen Schulte, sportiv ce poate evolua atât ca fundaș, cât și ca mijlocaș la deschidere. Ambii au semnat contracte valabile pe doi ani cu CSM București, anunţă Ştefan Găvan, PR manager al echipei.

Jarrid Els, 29 de ani, născut în Africa de Sud și posesor de pașaport britanic, are 108 de kilograme și 1.94 metri. Ultimele cinci sezoane a fost sub contract cu nemții de la Heidelberger RK, care evoluează în Bundesliga – prima ligă germană. În 2016, închizătorul a debutat pentru echipa națională a Germaniei.

Ca și Jarrid Els, celălalt nou transfer al tigrilor, Hagen Schulte, vine tot de la Heidelberger RK, ambii jucând în sezonul trecut în European Rugby Challenge Cup, după ce i-au eliminat pe bănățenii de la Timișoara Saracens.

Schulte, 26 de ani, neo-zeelandez cu rădăcini britanice, cântărește 93 de kilograme, are 1.87 metri și poate juca și fundaș, și mijlocaș la grămadă.

Echipa de rugby CSM București i-a mai achiziționat în această vară pe Florin Vlaicu și Alexandru Gordaș – de la Steaua, George Oprea – de la Baia Mare, Tangimana Fonovai – de la Timișoara Saracens și Ștefan Cucoș – de la Tomitanii Constanța.

Sinteză: Mariana Drăgoi
RADOR, 2 august 2018