Peste 25.000 angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au fost la datorie de Revelion. În noaptea dintre ani nu au fost înregistrate evenimente deosebite!

Ministrul afacerilor interne, Carmen DAN, urează La mulți ani! și mulțumește tuturor angajaților M.A.I. care în aceste zile s-au asigurat că românii își vor petrece sărbătorile în liniște și siguranță.

Efectivele MAI au acționat în principal pentru prevenirea faptelor antisociale și asigurarea intervențiilor rapide în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, echipajele de pompieri, poliție și jandarmerie au răspuns la peste 3.300 de solicitări ale cetățenilor primite prin numărul unic de urgență 112.

Au fost sesizate 856 infracțiuni, dintre care 196 contra persoanei, 259 contra patrimoniului, 196 privind produsele explozive, iar 274 autori de infracțiuni au fost prinși în flagrant.

De asemenea, au fost aplicate peste 2.800 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 1.000.000 de lei.

Polițiștii rutieri au aplicat, în ultimele 24 de ore, aproximativ 1.500 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 547.000 de lei. În plus, au fost reținute 172 permise de conducere și 38 certificate de înmatriculare. 69 dintre conducătorii auto sancționați contravențional au fost depistați conducând cu viteză peste cea admisă de lege. Totodată, 18 șoferi au fost depistați, la volan, sub influența băuturilor alcoolice, motiv pentru care le-a fost suspendat dreptul de a conduce și au fost sancționați conform prevederilor legale.

În ultima zi a anului, au fost confiscate articole pirotehnice în valoare de aproximativ 58.400 lei.

Pompierii au desfășurat peste 1.000 de intervenții, dintre care 894 pentru acordarea asistenței medicale de urgență și 44 pentru stingerea de incendii. Cauzele principale ale producerii incendiilor au fost instalațiile electrice improvizate și coșuri de fum necurățate sau defecte.

Totodată, o aeronavă a M.A.I. a efectuat, în ultimele 24 de ore, o misiune aero-medicală.

Jandarmii montani, alături de salvamontiști, au acționat preventiv pentru evitarea producerii unor situații de urgență în care să fie implicate persoanele aflate în această perioadă la munte.

În noaptea de Revelion, au fost organizate peste 140 evenimente publice de amploare, la care au participat cca 300.000 de persoane, conform estimărilor organizatorilor. Cele mai mari evenimente au fost organizate în București și în municipiile Iași, Constanța, Timișoara și Cluj-Napoca.       

                                          

 

Directia Informare si Relatii Publice
Centrul de Presa al M.A.I.