Preşedintele Klaus Iohannis reprezintă România la conferinţa de securitate de la München

Preşedintele Klaus Iohannis reprezintă România la conferinţa de securitate de la München, unde sunt aşteptaţi zeci de preşedinţi, premieri şi miniştri din întreaga lume. Oana Bâlă are detalii despre mesajul cu care merge şeful statului în Germania.

Reporter: Preşedintele României va deschide mâine, în calitate de înalt reprezentant al statului care deţine Preşedinţia Consiliului UE, seria de dezbatere a Conferinţei de securitate de la München, alături de cancelarul Germaniei, Angela Merkel, şi de preşedintele Egiptului, în calitate de înalt reprezentant al statului care deţine în prezent preşedinţia Uniunii Africane. La conferinţă se va pune accent printe altele, pe cooperarea transatlantică, iar preşedintele Klaus Iohannis va merge în Germania cu un mesaj clar, şi anume necesitatea consolidii NATO în calitate de garant al securităţii euroatlantice.

În acelaşi timp, şeful statului va sublinia că procesul de cooperare şi coordonare dintre Alianţa Nord-Atlantică şi UE reprezintă o garanţie pentru securitate şi prosperitate. România îşi propune să rămână un pilon al stabilităţii regionale şi va continua să fie o sursă de securitate şi stabilitate în NATO şi în Uniune, iar preşedintele Klaus Iohannis va atrage atenţia că regiunea Mării Negre este unul dintre reperele strategice cele mai importante în actualul context de securitate. El va insista pe ideea că la soluţionarea problemelor, care alcătuiesc arcul de instablitate din zona Mării Negre, competenţa României în domeniul securităţii poate contribui substanţial./rpatulea/ilapadat

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 15 februarie