Bugetul de stat pentru acest an se află pentru examinare la preşedintele Klaus Iohannis

Bugetul de stat pentru acest an se află pentru examinare la preşedintele Klaus Iohannis, care urmează să ia o decizie, în zilele următoare, în privinţa documentului adoptat de Parlament. Între timp, şeful statului a criticat, din nou, bugetul despre care spune că nu susţine dezvoltarea şi progresul României, ci bunăstarea PSD. Prin intermediul purtătorului său de cuvânt, Mădălina Dobrovolschi, preşedintele Iohannis a afirmat că proiectul este construit pe baza unor cifre exagerat de optimiste, fapt care reprezintă o nouă dovadă a iresponsabilităţii şi modului defectuos prin care PSD guvernează ţara.
Mădălina Dobrovolschi: În pofida numeroaselor semnale de alarmă cu privire la sustenabilitate, PSD a mers înainte cu bugetul, aşa cum a decis, de fapt, grupul restrâns de la vârful acestui partid, care are interese paralele cu cele ale românilor. Bugetul de stat pentru anul 2019 face rabat de la cele mai elementare condiţii de legalitate şi procedură. Întârzierea neexplicată până în prezent a bugetului denotă, de fapt, lipsa de soluţii a guvernului PSD, soluţii pentru problemele reale ale cetăţenilor.
Realizator: Premierul Viorica Dăncilă afirma, în schimb, cu ocazia votului din Parlament asupra proiectului de buget, că acesta este realist şi cu perspectivă de dezvoltare pentru România. Ea a menţionat că 2019 este cel al investiţiilor în domenii precum transporturile, sănătatea sau dezvoltarea locală./denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (21 februarie)