Instanţa Supremă i-a desemnat astăzi prin tragere la sorţi pe cei 5 judecători care vor face parte din Biroul Electoral Central la alegerile europarlamentare. Aceştia vor alege dintre ei preşedintele BEC. În această săptămână, guvernul a aprobat bugetul şi cheltuielile pentru organizarea acestor alegeri, suma fiind de peste 250 de milioane de lei.
Nelu Barbu, purtător de cuvânt al guvernului despre alte decizii ale executivului referitoare la alegerile din luna mai:
Nelu Barbu: Este vorba despre hotărâri de guvern care stabilesc modelul timbrului autocolant, modelele ştampilelor birourilor electorale şi modelului ştampilei cu menţinea ‘votat’, modelul buletinului de vot care va fi la scrutinul din 26 mai şi modelul listelor electorale. De asemenea, au fost stabilite şi atribuţiile şi sarcinile care revin autorităţilor publice, mă refer aici la Autoritatea Electorală Permanentă, MI, MAE, Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Statistică, STS, prefecţilor şi primăriilor, în pregătirea, organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European din acest an.
Redactor: Reamintim că alegerile europarlamentare vor avea loc pe data de 26 mai./lcoman/gpodea

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (1 martie)