Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, se pronunţă împotriva unei Europe cu „mai multe viteze”

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, se pronunţă pentru un proiect european bazat pe coeziune şi solidaritate, nu pentru o Europă cu „mai multe viteze”, în care unele state – consideră el – sunt lăsate în urmă. Aflat astăzi în municipiul Bacău, înaintea alegerilor europarlamentare, Tăriceanu a vorbit despre îngrijorările pe care le are în legătură cu viitorul buget al Uniunii Europene:
Călin Popescu-Tăriceanu: Îngrijorările noastre sunt legate de faptul că în bugetul viitor al Uniunii politicile de coeziune sunt finanţate în scădere faţă de actualul buget – de la 12% pondere în bugetul Uniunii coboară la 10%. Politica agricolă comună, care reprezintă în momentul de faţă 37% ca pondere în bugetul Uniunii, coboară la 28,5%.
Fermierii noştri încă nici nu au ajuns să încaseze subvenţiile la nivelul fermierilor europeni. Eu vreau să ajungem la acest nivel! După aia ne punem problema dacă politica de coeziune trebuie să fie finanţată cu mai mult sau mai puţin, sau politica agricolă./cvanatoru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (23 martie)