Sezonul de zbor 2019 începe cu rezultate foarte bune pentru sportivii Aeroclubului României

Andreas Kessler şi Norbert-Alin Scarlat, sportivi din lotul reprezentativ al Aeroclubului României, s-au clasat pe primul loc din 27 de echipaje participante la clasa Combi la concursul internaţional de planorism distanţă Cupa Prievidza.

Competiţia, care a avut loc în Slovacia în perioada 28 aprilie – 9 mai 2019, este una de mare tradiţie, fiind la început de sezon, reuneşte o mare parte dintre cei mai buni planorişti din Europa şi se desfăşoară sub egida Federaţiei Aeronautice Internaţionale.

Din delegaţia noastră au mai făcut parte Victor-Alex Pop, care a obţinut un meritoriu loc 19 din 38 de concurenţi participanţi la clasa 15 metri, antrenorul coordonator al lotului de planorism distanţă Florian Covic şi mecanicul de aviaţie Relu Cilibiu care a asigurat suportul tehnic.

Planorismul este una dintre cele mai importante activităţi desfăşurate de Aeroclubul României, fiind, practic, principala „poartă” prin sute de tineri intră în aviaţie în fiecare an şi îşi încep drumul către sportul de performanţă sau către o carieră profesională în 13 unităţi teritoriale situate în întreaga ţară.

Amintim că, în perioada 18-28 iulie 2019, Aeroclubul României împreună cu Federaţia Aeronautică Română vor organiza, la Deva, Campionatul Mondial de acrobaţie cu planorul – ediţia XXII.